Het Groeistation

NANDA

Appreciative Inquiry

Alle individuen binnen je organisatie zijn een bron van innovatie en verbeeldingskracht. Bij veranderingsprocessen – denk aan de verandering van de organisatiestructuur, het wijzigen van de informatievoorziening, het klantcontact, etc. – valt veel te behalen door het betrekken van al het aanwezige potentieel. Wanneer je iedereen vrij laat meedenken over de toekomst, ontstaan de beste ideeën én een team dat zich verbonden voelt met je organisatie.

Maar hoe doe je dat?

Het Groeistation kan je helpen hiermee. Met coachingsessies op basis van Appreciative Inquiry (‘waarderend onderzoek’) gaan we gezamenlijk op zoek naar waar de verandering plaats moet vinden. We kijken niet naar wat het probleem is, maar naar wat de wens is. Waar wil je met je organisatie naartoe, en hoe kijken alle betrokkenen hier tegenaan? We kijken naar welke wensen, dromen en talenten er aanwezig zijn en hoe je deze kunt inzetten om de gewenste verandering tot stand te laten komen.

Het hele proces gaat vanuit een onderzoekende dialoog, waarin erkenning en waardering een fundamenteel onderdeel van het gesprek zijn. Doordat iedereen de vrijheid krijgt om zich vrij uit te spreken over de toekomst, ontstaan er vaak prachtige ideeën die gedragen worden door het hele team. Met Appreciative Inquiry maak je ruimte voor ontwikkeling en ontstaat er innovatie vanuit een prettige werksfeer.

Als je Het Groeistation inhuurt voor teamcoaching via Appreciative Inquiry, dan gaan we met het team aan de slag volgens de 5D-cyclus: Define, Discovery, Dream, Design, Destiny. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op om door te spreken wat dit verder inhoudt.

Daarnaast is er individuele coaching mogelijk met de focus op de individuele ontwikkeling volgens de principes van Appreciative Inquiry.   

Tarieven

Heb je interesse in de werkwijze van Appreciative Inquiry ? Neem dan contact met mij op voor vragen en/of een offerte op maat: info@hetgroeistation.nl of 06-54322740.